Az új érettségi rendszer bevezetésével 2005-ben új, szabadon választható vizsgatantárgy lett a Mozgóképkultúra és médiaismeret. E tantárgy felkészíti a diákokat arra, hogy hitelesen és pontosan tudjanak mozgóképi és filmszövegeket értelmezni, mely szövegértési képességüket fejleszti. Társadalomtudományi tárgynak tekinthető, hiszen arra keresi a választ, hogy milyen szerepet tölt be a média a társadalomban és az emberek mindennapi életében.

A kerettanterv szerint 8., 11. és 12. osztályos diákoknak kell tanulniuk ezt a tárgyat heti 1 órában. Aki ebből szeretne érettségizni, kétféle módon teheti meg. Ha van az iskolában ilyen fakultáció, akkor nagyobb óraszámban tanulhatja a tárgyat 11. és 12. évfolyamon. Ha nincs erre mód, akkor a minimális követelményrendszer teljesítésén túl önállóan készül fel a diák az érettségire. Olyan tanulóknak ajánlott ebből a tantárgyból vizsgázni, akik ilyen irányban akarnak továbbtanulni.

Forrás: http://www.felveteli.hu

Szerző: Kötelező olvasmányok  2009.11.10. 09:25 Szólj hozzá!

Címkék: szövegértés mozgóképkultúra médiaismeret

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr681514715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása