A vizsgaidőszak első napján magyarból kellett számot adniuk tudásukról a diákoknak. Középszinten 91ezren, emelt szinten 1100-an tettek vizsgát.

A középszintű érettségin egy szövegértési feladatot kellett megoldani, amely 40 pontot ért és 1 óra állt a diákok rendelkezésére, hogy az adott 2 oldalas szöveghez kapcsolódó 10 kérdésre válaszoljanak. A második részben 3 feladat (érvelés, műelemzés, összehasonlító elemzés) közül kellett 1-et kiválasztani, melyre 60 pontot kaphattak a diákok és 3 óra alatt kellett elkészülniük ezzel a feladattal. Így összesen 100 pontot szerezhettek a tanulók.

Az emelt szintű vizsga első részében 11 kérdésre kellett választ adni, majd következett egy műelemzés, reflektálás és 1 gyakorlati feladat, melyre összesen 240 percet kaptak a diákok és ugyancsak 100 pontot lehetett elérni.

Helyesírási szótárt használhattak segédanyagként mindkét szinten a diákok.

Magyar érettségi szakkönyvek ITT

Forrás: www.edupress.hu

-KÉ-

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.05.20. 10:26 Szólj hozzá!

Címkék: magyar érettségi középszint emelt szint

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr791990160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása